HULK cup

KULTOVNÍ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2011:

29. ročník -
16. 11. 2011


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

   

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 29. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


SHROMAŽDIŠTĚ závodu je v Praze na Císařském ostrově na tribuně Jezdeckého areálu TJ Žižka Praha (GPS: 50°6'41"N, 14°25'6"E, viz. [mapa]). Parkování aut je možné bez problémů na jižní straně kanálu Vltavy, celá komunikace od jižního konce mostu na východ je značená jako oficiální parkoviště. Pro příjezd (příchod) použijte některou z cest vyznačených na mapce okolí, pamatujte na skutečnost, že celá Stromovka je závodním a tudíž zakázaným prostorem!! Pro převlékání závodníků je určena především krytá tribuna areálu, na tribuně je ZÁKAZ konzumace jakýchkoli jídel a nápojů a také zákaz kouření. Omezený prostor je k dispozici i uvnitř tribuny, tam se ale zcela jistě všichni nevejdou.
Prezentace bude od 17:00 v místnosti uvnitř tribuny (JZ část). Tuto místnost lze taktéž v omezené míře použít pro převlékání. Kdo dřív přijde, možná urve i židli.
WC je umístěno ve V části tribuny.

Při PREZENTACI obdržíte (po zaplacení startovného) pro každou přihlášenou štafetu průkazy, startovní čísla a soupisku, kterou laskavě vyplňte ve všech částech a NEJPOZDĚJI DO 18:00 odevzdejte u prezentace. Každý závodník uvedený na soupisce souhlasí s tím, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. V soupiskách se NESMÍ ŠKRTAT !!! (kdyžtak požádejte o novou). Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie nová HULK čísla, každý úsek má své číslo označené příslušným počtem puntíků (puntíky jsou v DOLNÍ části startovního čísla!!). Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Přehled předběžných čísel dle přihlášek je zde.

PRŮKAZY - Klasické papírové, doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka).

START, SBĚRNÁ KONTROLA A CÍL (PŘEDÁVKA) jsou umístěny v těsné blízkosti shromaždiště, předávka se provádí dotekem za cílovou čárou, mapu si odebírá vybíhající závodník po předávce (platí pro 2. a 3. úseky). Po odebrání mapy následuje krátký neznačený, ale povinný úsek na most, kde je transparentem START označen začátek orientace (trojúhelník na mapě).

Závodníci blížící se do cíle budou moci být spatřeni na mostě nedaleko cíle, poté ještě následuje sběrná kontrola a doběh do cíle, resp. předávka dalšímu úseku. Po provedení předávky resp. doběhu do cíle (viz. výše) musí doběhnuvší závodník odevzdat startovní číslo, průkazku a do cca 20:30 i mapu (čas bude upřesněn dle průběhu závodu).

Také doporučujeme podrobně si prostudovat mapku okolí shromaždiště, startu, divácké kontroly, cíle atd.

První úseky kategorie "PÁNI" odstartují pravděpodobně v 18:17 hod. z prostoru na mostě, pokud se to povede, odstartují pak "DÁMY" v 18:30 hod. (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 20:30 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli).

TRATĚ vedou rovinatým městským parkem s okrajovými prudkými svahy, provoz motorových vozidel je v prostoru závodu minimální, ale přesto si na občasná auta dávejte pozor. Během závodu je PŘÍSNĚ ZAKÁZÁNO překonávat železnici (provoz osobních vlaků příměstské dopravy, mezinárodních rychlíků a spousty nákladních vlaků, v mapě vyznačeno zelenožlutou plochou "privátu" a navíc fialovým šrafováním, podchody pod železnicí jsou v mapě také vyznačeny) a samozřejmě je také zakázáno nedodržení předepsaného pořadí kontrol. Jakmile bude byť jen odůvodněné podezření z porušení těchto zákazů, štafeta bude bez milosti DISK.

Kontrolní stanoviště jsou většinou vybavena stojanem s kódem kontroly, dvojicí kleští a novým reflexním válečkem modro-bílo-červené barvy (vzor kontroly umístěn v prostoru shromaždiště). Několik málo kontrol je vybaveno pouze reflexním válečkem a jedněmi kleštěmi na provázku s kódem kontroly na kleštích. Systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta se zkráceným 2.úsekem.

Délky tratí a převýšení (v závorce uvedena též vzdušná vzdálenost se započtením povinného obíhání železnice, resp. vodních ploch):

  • DÁMY: 1. a 3. úsek 4,9-5,1 km (5,1-5,5 km), 19K; 2.úsek 4,3-4,6 km (4,6-5,0 km), 16K; převýšení cca 40m
  • PÁNI: 1. a 3. úsek 5,2-5,3 km (6,4-6,6 km), 19K; 2.úsek 5,0-5,1 km (5,5-5,7 km), 19K; převýšení cca 45m

MAPA: "Stromovka západ", měřítko 1 : 5000, ekvidistance 2 metry, stav podzim 2011, mapovali Petr Hranička a Eliška Tupá (nápověda: Kapr se vyskytuje hlavně v bývalém Rudolfově rybníce). Tištěno na laserové tiskárně, formát A4+, mapový klíč ISSOM lehce upravený ("lesní" cesty značeny černou přerušovanou linií, zeleným křížkem značeny i velké pařezy a ležící stromy-kmeny). Mapa s tratí a s příslušným popisem kontrol je zalepena v PVC obalu.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 21:30 bude na shromaždišti provedeno vyhlášení vítězů, kromě cen a diplomů nejlepším štafetám budou udělena upomínková trička našim věrným chodičům jubilantům a také jednomu vylosovanému závodníkovi přítomnému na vyhlášení. Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet. Přesný čas vyhlášení bude ohlášen dle aktuálního časového průběhu závodu.

OBČERSTVENÍ: Nebude v místě shromaždiště nijak zajišťováno, je možno navštívit nedalekou hospodu v jezdecké hale (cca 300m od shromaždiště), která by měla mít otevřeno do 20:00 (bez záruky).

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 16:30 - 17:45 prezentace
  • do 18:00 odevzdání soupisek
  • 18:17 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • 18:30 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • cca 20:30 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 21:30 vyhlášení vítězů
  • cca 22:30 ukončení závodu

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol
přeje HULK team

     
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com