HULK cup

KULTOVNÍ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2012:

30. ročník -
16. 11. 2012


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

   

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 30. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


SHROMAŽDIŠTĚ závodu je v Praze na Lhotce, v budově fotbalového areálu FC Tempo (GPS: 50°1'11"N, 14°25'59"E, viz. [mapa]). K dispozici bude několik šaten různých velikostí pro převlékání a sprcha (pouze jedna místnost s několika sprchami pro všechny). V téže budově (ale v jiném vchodu) se pak nachází hospoda, která však NESLOUŽÍ k převlékání, nýbrž pouze k občerstvování závodníků, pokud budou mít na něco chuť. Pokud se všichni nevejdou do šaten, lze se převlékat i u stolů na zahrádce hospody, popř. můžete využít svá auta. Parkování aut je možné bez problémů podél příjezdové komunikace k areálu od ulice Ve Lhotce. Viz též plánek shromaždiště (na konci stránky). NEVSTUPUJTE na travnaté plochy fotbalových hřišť!!!
Prezentace bude od 16:30 v jedné ze šaten, která bude po celou dobu vyhrazena pořadatelům závodu.
WC je umístěno jednak v části budovy se šatnami, je povoleno používat i WC v hospodě.

Při PREZENTACI obdržíte (po zaplacení startovného) pro každou přihlášenou štafetu průkazy, startovní čísla a soupisku, kterou laskavě vyplňte ve všech částech a NEJPOZDĚJI DO 18:00 odevzdejte u prezentace. Každý závodník uvedený na soupisce souhlasí s tím, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. V soupiskách se NESMÍ ŠKRTAT !!! (kdyžtak požádejte o novou). Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie nová HULK čísla, každý úsek má své číslo označené příslušným počtem puntíků (puntíky jsou v DOLNÍ části startovního čísla!!). Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Přehled předběžných čísel dle přihlášek je zde.

PRŮKAZY - Klasické papírové, doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka).

START, SBĚRNÁ KONTROLA A CÍL (PŘEDÁVKA) jsou umístěny v těsné blízkosti shromaždiště, předávka se provádí dotekem za cílovou čárou, mapu si odebírá vybíhající závodník po předávce (platí pro 2. a 3. úseky). Závodníci blížící se do cíle nebudou nijak ohlašováni a budou moci být viděni pouze na posledních cca 200m závodu (cestou z brány na rohu lesa u startu ke sběrné kontrole a zpět do cíle). Hlídejte si proto pozorně, zda-li se váš předběžec již neřítí do cíle, na předávku nebude příliš mnoho času!! Po provedení předávky resp. doběhu do cíle (viz. výše) musí doběhnuvší závodník odevzdat startovní číslo, průkazku a do cca 20:30 i mapu (čas bude upřesněn dle průběhu závodu).

Také doporučujeme podrobně si prostudovat plánek okolí shromaždiště, startu, divácké kontroly, cíle atd.

První úseky kategorie "PÁNI" odstartují pravděpodobně v 18:17 hod. z prostoru před šatnami, pokud se to povede, odstartují pak "DÁMY" v 18:30 hod. (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 20:30 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli).

TRATĚ vedou různými typy terénu, a to jak zarostlým kopcovatým městským lesem, tak různými parčíky a také po rovinatém sídlišti. Během závodu je PŘÍSNĚ ZAKÁZÁNO překonávat čtyřproudovou ulici Novodvorská, v mapě je tento prostor označen fialovým šrafováním. Povinností naopak je použít vyznačeného podchodu pod touto komunikací, spojnice kontrol jsou k tomuto podchodu nasměrovány. Samozřejmě je také zakázáno nedodržení předepsaného pořadí kontrol, vzhledem ke křížení tratí je proto třeba sledovat číslování pořadí kontrol v mapě. Kromě toho všeho je také pochopitelně zakázáno vstupovat na soukromé pozemky vyznačené v mapě žlutozelenou plochou, překonávat zdi a ploty zakreslené v mapě jako nepřekonatelné atd. Jakmile bude byť jen odůvodněné podezření z porušení těchto zákazů, štafeta bude bez milosti DISK.

Kontrolní stanoviště jsou většinou vybavena stojanem s kódem kontroly, dvojicí kleští a novým reflexním válečkem modro-bílo-červené barvy (vzor kontroly umístěn v prostoru shromaždiště). Několik málo kontrol je vybaveno pouze reflexním válečkem a jedněmi kleštěmi na provázku s kódem kontroly na kleštích. Systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta.

Délky tratí a převýšení:
(oproti původním plánum tento rok NENÍ 2.úsek zkrácený!!)

  • DÁMY: každý úsek cca 3,9 km; 11 K; převýšení cca 100 m
  • PÁNI: každý úsek cca 4,8 km; 15 K; převýšení cca 130 m

MAPA: "Kosmos", měřítko 1 : 7500, ekvidistance 4-5 metrů, stav podzim 2012, koridorovou revizi původních 3 kusů map z let 1995-2005 provedli Petr Hranička, Eliška Tupá a Martin Kondrát. Tištěno na laserové tiskárně, formát A4, mapový klíč ISOM 150% (plus některé prvky z ISSOMu, jako budovy, chodníky, tlustší nepřekonatelné zdi a ploty ap.). Mapa s tratí a s příslušným popisem kontrol je zalepena v PVC obalu.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 21:30 bude na shromaždišti provedeno vyhlášení vítězů, nejlepší štafety v jednotlivých kategoriích získají upomínková trička, sladké ceny a diplomy, Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet. Na závěr ceremoniálů bude také vylosováno několik triček z letošního jubilejního ročníku pro "happy losery", tj. vylosované závodníky přítomné na vyhlášení a nefigurující na vyhlašovaných místech v kategoriích. Přesný čas začátku vyhlášení bude ohlášen dle aktuálního časového průběhu závodu.

OBČERSTVENÍ: K dispozici je přímo v sousedství shromaždiště nekuřácká hospůdka U Krychle, budeme rádi, pokud se v této hospodě budete chovat slušně, chtěli bychom sem totiž chodit na pivo i v budoucnosti. Především dodržujte zákaz vynášení sklenic a talířů mimo prostor hospody (resp. zahrádky), pokud si přejete donést si jídlo či pití dál, rádi vám jej naservírují do plastů. Pokud jde o vlastní jídlo, tak není zvykem jej v této hospodě konzumovat. Občas v hospodě funguje i wifina, možná zařídíme i projekci nějakých O-pořadů na plátno.

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 16:30 - 17:45 prezentace
  • do 18:00 odevzdání soupisek
  • 18:17 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • 18:30 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • cca 20:30 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 21:30 vyhlášení vítězů
  • cca 22:30 ukončení závodu

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol
přeje HULK team

     
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com