HULK cup

KULTOVNÍ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2014:

32. ročník -
7. 11. 2014


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

   

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 32. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


Úvodem důležité upozornění týkající se PŘEBÍHÁNÍ ŽELEZNICE během závodu: mezi 2. a 3. kontrolou budete krátkým povinným úsekem překonávat jednokolejnou železniční trať v místě úrovňového pěšího přechodu. Provoz vlaků je zde mnohem větší než v minulosti – zhruba každých 15 minut projíždí souprava Regionova. Místo bude zvýrazněno červenobílou páskou a reflexním červeným nápisem "POZOR VLAK". Přestaňte zde na okamžik závodit a řádně se rozhlédněte. Pokud již spatříte přijíždějící vlak, v žádném případě nepřebíhejte a těch pár vteřin počkejte. Neoslňujte strojvedoucí čelovkami. Při přeběhu 1. úseků (kdy se předpokládá ještě relativně kompaktní pole závodníků) zde bude přítomen pořadatel. PROSÍME, BUĎTE VELMI OPATRNÍ!
Druhé křížení závodních tratí se železnicí je skrz povinný úzký podchod (Páni 1. a 3. úsek), resp. podběh viaduktu (ostatní).
Také nikomu nedoporučujeme aby zkoušel seskakovat ze skal, některé jsou opravdu hodně vysoké a hrozí vážný úraz!
Poslední povinný úsek na trati se týká 2.úseku Pánů a všech Dam a je jím cca 80m dlouhý odběh od kontroly č.95. Tento úsek skrz hustník bude značen malými reflexkami a má závodníkům usnadnit proběhnutí daným hustníkem.

Dále Vás asi budou hodně zajímat délky tratí a převýšení, jsou tedy zde:

  • DÁMY: 1. a 3. úsek cca 4,1 km; 13 K; převýšení cca 180 m / 2. úsek cca 3,2 km; 11 K; převýšení cca 150 m
  • PÁNI: 1. a 3. úsek cca 4,6 km; 18 K; převýšení cca 210 m / 2. úsek cca 4,1 km; 13 K; převýšení cca 180 m

...a teď už takové ty normální pokyny:

SHROMAŽDIŠTĚ závodu je v Praze Hlubočepích, v areálu restaurace "Na Cvičišti" (GPS 50°2'36"N, 14°23'14"E. Příchod do areálu je možný POUZE PĚŠKY, možnosti parkování jsou uvedeny a nakresleny v rozpise závodu. K usazení se a převlékání laskavě používejte VENKOVNÍ stoly, jichž je v areálu dostatek, hospoda NESLOUŽÍ k převlékání, nýbrž pouze k občerstvování závodníků, pokud budou mít na něco chuť. Areál by měl být osvětlen, v případě deště bude zpřístupněna krytá terasa nad hospodou.
Prezentace bude od 16:30 v zadní části restaurace, prostor prezentace bude vyhrazen pro pořadatele po celou dobu závodu.
WC je umístěno vedle restaurace.

Při PREZENTACI obdržíte (po zaplacení startovného) pro každou přihlášenou štafetu průkazy, startovní čísla a soupisku, kterou laskavě vyplňte ve všech částech a NEJPOZDĚJI DO 18:00 odevzdejte u prezentace. Každý závodník uvedený na soupisce souhlasí s tím, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. V soupiskách se NESMÍ ŠKRTAT !!! (kdyžtak požádejte o novou). Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie, každý úsek má své číslo označené příslušným počtem puntíků (puntíky jsou v DOLNÍ části startovního čísla!!). Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Přehled čísel dle předběžných přihlášek je zde.

PRŮKAZY - Klasické papírové (letos jiné pro kategorii Páni a jiné pro Dámy), doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka).

START A CÍL (PŘEDÁVKA) jsou umístěny v areálu shromaždiště, předávka se provádí dotekem za cílovou čárou, mapu si odebírá vybíhající závodník po předávce (platí pro 2. a 3. úseky). SBĚRNÁ KONTROLA není veřejně přístupná, závodníci blížící se ke sběrce však k ní poběží okolo brány do areálu, a pak již poběží (opět skrz bránu) do cíle. Úsek od sběrné kontroly do cíle NENÍ ZNAČEN. Hlídejte si pozorně, zda-li se váš předběžec již neřítí na sběrku nebo do cíle, na předávku nebude příliš mnoho času!! Po provedení předávky resp. doběhu do cíle (viz. výše) musí doběhnuvší závodník odevzdat startovní číslo, průkazku a do cca 20:30 i mapu (čas bude upřesněn dle průběhu závodu).

Také doporučujeme podrobně si prostudovat plánek okolí shromaždiště, startu, sběrné kontroly, cíle atd.

První úseky kategorie "PÁNI" odstartují pravděpodobně v 18:17 hod. z prostoru u cíle, pokud se to povede, odstartují pak "DÁMY" v 18:30 hod. (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 20:30 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli).

Kontrolní stanoviště jsou vybavena stojanem s kódem kontroly, dvojicí kleští a reflexním válečkem modro-bílo-červené barvy (vzor kontroly umístěn v prostoru shromaždiště). Systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta. Některým úsekům se kříží trať, apelujeme na dodržování fair-play a předepsaného pořadí kontrol.

MAPA: "Prokopáč", měřítko 1 : 7500, ekvidistance 5 metrů, stav 2007, koridorovou revizi původní mapy provedl v říjnu 2014 Martin Kondrát, původní kresbu trochu zčitelnil Petr Hranička. Tištěno na laserové tiskárně, formát A4, mapový klíč ISOM 150% (plus některé prvky z ISSOMu, jako budovy, chodníky, tlustší nepřekonatelné zdi a ploty ap.). Mapa s tratí a s příslušným popisem kontrol je v PVC obalu.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 21:30 bude na shromaždišti provedeno vyhlášení vítězů, nejlepší štafety v jednotlivých kategoriích získají upomínková trička, sladké ceny a diplomy. Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet. Na závěr ceremoniálů budou slavnostně předána upomínková trička našim jubilantům a bude také vylosováno tričko pro "happy losera", tj. vylosovaného závodníka přítomného na vyhlášení a nefigurujícího na vyhlašovaných místech v kategoriích. Přesný čas začátku vyhlášení bude ohlášen dle aktuálního časového průběhu závodu.

OBČERSTVENÍ: K dispozici je restaurace, budeme rádi, pokud se v této hospodě nasytíte, napojíte, občerstvíte, ale zároveň se budete chovat slušně a po skonzumování svého občerstvení uvolníte místo dalším.

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 16:30 - 17:45 prezentace
  • do 18:00 odevzdání soupisek
  • 18:17 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • 18:30 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • cca 20:30 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 21:30 vyhlášení vítězů
  • cca 22:30 ukončení závodu

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol
přeje HULK team

     
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com