HULK cup

JEDINÉ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2006:

24. ročník -
27. 10. 2006


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu
VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

 

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 24.ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


SHROMAŽDIŠTĚ závodu je v Praze - Točné v prostorách učebny Aeroklubu na letišti Točná a v přilehlých venkovních prostorách, kde bude při nepříznivém počasí připraveno také pár stanů typu "tunel" (učebna není příliš velká). (Jak se tam dostat viz. plánky v Rozpise, příjezd ze směru od Cholupic nedoporučujeme, podrobné informace také na stránkách Letecké školy Točná). Pokud můžete, použijte pro převlékání také soukromých vozidel, parkování aut je možné v těsné blízkosti shromaždiště (viz. plánek shromaždiště). Prezentace a pořadatelské zázemí bude v zadní části učebny.

V druhé části budovy shromaždiště je komerční restaurace (která letos nahradí oblíbený HULK bufet), kde je k dispozici WC a kde si můžete zakoupit nápoje (pivo z produkce Staropramenu, čaj, kafe, limo, grog, ...), teplá jídla (od guláše přes párky po utopence ap.), dobroty a mnoho dalšího. V restauraci je povoleno pobývat POUZE během konzumace nápojů a pokrmů, v žádném případě zde není povoleno převlékání (to obzvláště) a jiné zevlování závodníků!!! Zavírací doba restaurace je ve 24:00 hod.

Při PREZENTACI obdržíte po zaplacení startovného pro každou přihlášenou štafetu průkazy, startovní čísla a soupisku, kterou laskavě vyplňte ve všech částech a NEJPOZDĚJI DO 18.30 odevzdejte u prezentace. V soupiskách se NESMÍ ŠKRTAT !!! (kdyžtak požádejte o novou). Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie specielní HULK čísla, místy různě doplňovaná na nepůvodní materiál nepůvodní barvou, každý úsek má své číslo označené pořadím úseku (čtverečkoidní puntíky). Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Nezávazný přehled předběžných čísel dle přihlášek zde.

PRŮKAZY - Klasické papírové, doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka).

START, DOBĚH, PŘEDÁVKA A CÍL jsou umístěny nedaleko budovy, předávka se provádí dotekem, mapu si odebírá vybíhající závodník po předávce, na konci výdejny map je "počátek orientace", označený v mapě trojúhelníkem a v terénu transparentem "START".
Závodníci blížící se do cíle budou moci být spatřeni na nedaleké divácké kontrole. Od sběrné kontroly je doběh vyznačen koridorem až do cíle, kde je protisměrná předávka (samozřejmě pouze pro ty, kteří mají komu předat). Vyčkávejte ostražitě své předběžce, abyste nezmeškali předávku! Také doporučujeme podrobně si prostudovat plánek cíle a předávky.

První úseky kategorie "DÁMY" odstartují pravděpodobně v 18:48 hod z prostoru pod řídící věží letiště, pokud se to povede, odstartují pak "PÁNI" v 19:00 (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 21:00 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli). Mapy se odevzdávají po doběhu v cíli společně s průkazkou a startovním číslem (mapy pouze do hromadného startu, čili 21:00, průkaz a číslo pochopitelně vždy)!!!

TRATĚ vedou náročným kopcovitým terénem příměstského lesa, občas slušně zabušeného. Kontrolní stanoviště jsou vybavena stojanem s dvojicí kleští a reflexním lampionem, systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta.

Délky tratí a převýšení:

  • DÁMY - 4,0 km až 4,1 km, převýšení cca 180m, 10K
  • PÁNI - 5,4 km až 5,5 km, převýšení cca 250m, 13K

MAPA "Valy", měřítko 1 : 12500 (!!!-změna oproti rozpisu!!!), ekvidistance 5 metrů, autoři Zdeněk Sokolář, Martin Sajal, Ladislav Matušín a Martin Komárek, stav z roku 2003, avšak pro HULK cup provedeno před pár dny speciální domapování změn v okolí tratí a kontrol (provedli Kaliméro, Eliška Tupá a Martin Komárek), vytištěno komplet i s příslušným popisem kontrol (piktogramy) z laserové tiskárny, vše je pak zalepeno v PVC obalu.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 22:00 bude na shromaždišti provedeno vyhlášení vítězů, kromě cen a diplomů nejlepším štafetám budou udělena upomínková trička našim věrným chodičům jubilantům a také jednomu vylosovanému závodníkovi přítomnému na vyhlášení. Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet.

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 17:00 - 18.15 prezentace
  • do 18:30 odevzdání soupisek
  • 18:48 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • 19:00 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • cca 21:00 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 22:00 vyhlášení vítězů
  • cca 23:00 ukončení závodu

Odjezdy BUSů MHD z Komořan směrem do Modřan (po 21:00):

  • BUS 165: 21.24, 21.54, 22.24, 22.54, 23.43
  • BUS 205: 21.14, 21.29, 21.44, 21.59, 22.14, 22.30, 22.50, 23.10, 23.30, 23.50

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol

 přeje HULK team

Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com

Navštivte stránky R-MAPSERVIS