HULK cup

JEDINÉ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2007:

25. ročník -
2. 11. 2007


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

 

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 25.ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


SHROMAŽDIŠTĚ závodu je v Praze - Hlubočepích v areálu restaurace Na Cvičáku (Jak se tam dostat viz. informace a plánek v Rozpise). Příchod POUZE pěšky po silničce od viaduktu, nejbližší parkování aut je možné v ulicích Hlubočepská a K Dalejím (viz. druhá mapka v Rozpise). Pro převlékání závodníků je určen prostor kryté terasy v patře restaurace, Prezentace bude v zadní části restaurace. Vstup do restaurace je povolen POUZE z důvodu přístupu k prezentaci, či objednání a konzumace restauračních komodit, v žádném případě si v restauraci nenechávejte věci, natož aby se tam někdo převlékal ap.!!! Děkujeme za pochopení.

V restauraci (která i letos nahradí oblíbený HULK bufet) je možnost zakoupení širokého sortimentu pitiva alko i nealko, drobných pochutin a hospodských jídel. Obrazový průvodce restaurací a jídelníčkem je ke shlédnutí ZDE. WC je k dispozici ve zvláštním domečku hned vedle restaurace. Zavírací doba restaurace je ve 24:00 hod.

Při PREZENTACI obdržíte (po zaplacení startovného) pro každou přihlášenou štafetu průkazy, startovní čísla a soupisku, kterou laskavě vyplňte ve všech částech a NEJPOZDĚJI DO 18.00 odevzdejte u prezentace. Každý závodník uvedený na soupisce souhlasí s tím, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. V soupiskách se NESMÍ ŠKRTAT !!! (kdyžtak požádejte o novou). Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie specielní HULK čísla, místy různě doplňovaná na nepůvodní materiál nepůvodní barvou, každý úsek má své číslo označené pořadím úseku (čtverečkoidní puntíky v DOLNÍ části startovního čísla). Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Nezávazný přehled předběžných čísel dle přihlášek zde.

PRŮKAZY - Klasické papírové, doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka, zejména pak nepoužívejte ta, co jsou natištěna na mapě!!).

START, PŘEDÁVKA, DOBĚH A CÍL jsou umístěny nedaleko restaurace, předávka se provádí dotekem na cílové čáře u altánku, mapu si odebírá vybíhající závodník po předávce (platí pro 2. a 3. úseky), ve vratech areálu je "počátek orientace", označený v mapě trojúhelníkem a v reálu možná i transparentem "START".
Závodníci blížící se do cíle budou moci být spatřeni jak probíhají okolo vrat areálu směrem ke sběrné kontrole (po asfaltce zeshora dolů), od sběrné kontroly se pak budou po chvíli vracet zase k vratům, kterými musí proběhnout na své cestě do cíle. Doběh od sběrné kontroly do cíle NENÍ značen, v areálu restaurace se dobíhající závodník musí trefit do "trachtýřového" cílového koridoru. Po provedení předávky (viz. výše) musí doběhnuvší závodník odevzdat startovní číslo, průkazku a do cca 20:30 i mapu (čas bude upřesněn dle průběhu závodu).
Také doporučujeme podrobně si prostudovat plánek shromaždiště, startu, cíle a předávky.

První úseky kategorie "DÁMY" odstartují pravděpodobně v 18:17 hod. z prostoru uprostřed areálu, pokud se to povede, odstartují pak "PÁNI" v 18:30 hod. (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 20:30 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli).

TRATĚ vedou náročným kopcovitým terénem, občas zarostlým, občas se vyskytují skály malé až naprosto neslezitelné. Během závodu se 2x překonává železniční trať č.173 Praha-Rudná u Prahy-Beroun, první přeběh je přímo přes koleje, cca 20m za 3.kontrolou na trati, zde dávejte obzvláštní pozor, vlaky zde skutečně občas jezdí!!! (přinejmenším osobní vlaky 18:22, 18:42, 19:22, 19:42 a k tomu nějaký ten nákladní...) Druhý přeběh trati je povinným podchodem pod tratí, v mapě vyznačeno fialovou značkou průchodu a lomením spojnice mezi kontrolami, v popise kontrol vyznačeno jako povinný úsek.
Kontrolní stanoviště jsou vybavena stojanem s kódem kontroly, dvojicí kleští a reflexním předmětem, který může být několika různých typů a velikostí. Systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta.

Délky tratí a převýšení:

  • DÁMY 1. a 3. úsek 3,5-3,6 km; 2.úsek 2,7-2,8 km; převýšení nepočítatelně veliké
  • PÁNI 1. a 3. úsek 4,0-4,1 km; 2.úsek 3,5-3,6 km; převýšení taktéž nepočítatelně veliké, dokonce ještě větší než dámy :-)

MAPA "Prokopské údolí", měřítko 1 : 6000 (!!!), ekvidistance 5 metrů, autor Ondřej Fliegl, stav z roku 2007. Mapa tištěna ofsetem, formát A4, mapový klíč ISOM s lehce zmenšenými až titěrnými značkami (některými). Trať dotištěna i s příslušným popisem kontrol (piktogramy) barevnou voskovou tiskárnou, vše je pak zalepeno v PVC obalu. Některé tisky tratí se ani na několik pokusů nepovedlo dokonale napasovat na mapu, a tak u takových map nejsou kontroly úplně přesně ve středu koleček. S pomocí popisu kontrol by však neměl být problém kontroly najít. Postiženým závodníkům se předem omlouváme za možné způsobené komplikace:-))

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 21:30 bude na shromaždišti provedeno vyhlášení vítězů, kromě cen a diplomů nejlepším štafetám budou udělena upomínková trička našim věrným chodičům jubilantům a také jednomu vylosovanému závodníkovi přítomnému na vyhlášení. Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet. Mimo jiné bude ještě PŘED vyhlášením HULK cupu provedeno též vyhlášení Přeboru Prahy v nočním OB, přesné časy obou vyhlášení budou ohlášeny dle aktuálního časového průběhu závodu.

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 16:30 - 17.45 prezentace
  • do 18:00 odevzdání soupisek
  • 18:17 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • 18:30 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • cca 20:30 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 21:30 vyhlášení vítězů
  • cca 22:30 ukončení závodu

Odjezdy BUSů MHD z Hlubočep (zast. Hlubočepská) na Smíchov (na metro Anděl, do zast. Na Knížecí, doba jízdy 11 minut, odjezdy po 21:00):

  • BUS 104: 21.09, 22.09, 23.09.
  • BUS 120: 21.39, 22.39, 23.39, 04:36, ...

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol

 přeje HULK team

Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com