HULK cup

JEDINÉ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2007:

25. ročník -
2. 11. 2007


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

 

 
Protokol, aneb zhodnocení
25. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár H U L K teamu


Datum: pátek  2.  l i s t o p a d u  2 0 0 7

Místo konání: Praha 5 - Hlubočepy, areál restaurace "Na Cvičáku".

Pořadatel: HULK team (bývalí a možná i současní členové TEP, jejich příznivci a jiní ochotní pomocníci, zvláště pak z PGP)

Mapa: "Prokopské údolí", 1:6000, E = 5m, stav 2007, mapoval a kreslil Ondřej Fliegl (PGP), v obalu PVC.

Hodnocení závodu:
Shromaždiště závodu bylo v optimálním prostoru areálu výše zmíněné restaurace, areál byl prostorný, dobře osvětlený, restaurace s dostatečnou kapacitou, pro pořadatelské zázemí byl k dispozici samostatný elektrifikovaný altánek na okraji areálu. Navíc byl vcelku teplý večer (viz. průběhy teplot v nedalekých Dejvicích) beze srážek, takže závodníci se klidně mohli převlékat u venkovních stolů restauračního zařízení a ani nebylo nutno použít připravenou krytou terasu.

Prezentace proběhla jako obvykle, tj. závodníci přijeli prezentovat na poslední chvíli, takže pak byla honička se zadáváním soupisek do počítače, nakonec se ale vše stihlo v reálném čase.

Závod byl odstartován dle časového harmonogramu v 18:17 hod. (kat. Dámy) resp. 18:30 hod. (kat. Páni), kontroly na trati byly vybaveny stojanem s klasickými kleštěmi a různými typy reflexních lampionů, při nasvícení velmi dobře viditelnými, tratě přesně ve stylu HULK cupu byly vesměs kladně hodnoceny. Snad jediným "problémem" byla absence ozvučení cíle, protože dovoz objednané aparatury na poslední chvíli selhal. Nebyl tak v provozu HULK diskomlýnek a ani komentátor neměl do čeho komentovat, nicméně průběh závodu to neovlivnilo, divácký úsek před sběrnou kontrolou zajistil dostatečnou možnost připravujícím se úsekům včas nastoupit na předávku. Průběh závodu neovlivnila ani kontrola Městské policie, která byla zavolána nějakým aktivním spoluobčanem, kterému se nezdálo, že po lese běhají nějací lidi se světlama:-). Doufáme že ani v příštích dnech nebude mít kontrola závodu policií nějaké negativní důsledky...

Výsledky byly po několika letech opět svěřeny počítači a tištěny na tiskárně, vyvěšovány byly velmi aktuálně a i kontrola průkazů probíhala dostatečně rychle. Vítězné štafety doběhly témeř současně v cca 20:05 hod. Hned poté se začalo s přípravou vyhlášení vítězů, které proběhlo od 20:20 do 20:30 hod. a byli při něm tričky, diplomy a sladkostmi odměněny první tři štafety jednotlivých kategorií (vítězové byli stejní jako v loňském roce), šampus dostali vítězové soutěže o pohár HULK (naštěstí také stejní jako v loňském roce, protože i přes urgence se loňským vítězům z USK Praha nepodařilo pohár na závod přivézt, snad jej ještě někde mají a přivezou příští rok), další trička obdrželi naši jubilující účastníci s dovršenou 20-tou účastí (Jitka Klinkerová, Martin Škvor, Jan Kučera) a jeden vylosovaný závodník (resp. závodnice - Helena Nyklová). Takřka ihned poté se závodníci rozprchli, mnozí z nich se chystali už druhý den na další závody. V hospodě tak zůstali jen ti největší notorici a pár pořadatelů.

Poslední závodník z celkem 104 prošel cílem ve 22:10 hod., poté byl cíl uzavřen, pořadatelský materiál sbalen, shromaždiště vyklizeno a závod ukončen. Protest proti průběhu závodu nebyl podán. Hospoda byla vyklizena až při zavíračce ve 24:00.

Na uspořádání závodu se podíleli: (bez titulů)
Ideolog závodu: HULK
Ředitel závodu, stavitel tratí: Martin Kondrát
Hlavní rozhodčí: Petr Hranička
Další spolupořadatelé: Hanka a Iva Klimešovy, Jája Němečková, Ondřej Fliegl, Jenda Němeček ml., a to je asi tak všechno...

Poděkování:
Pořadatelé děkují klubu OB SK Praga za levné poskytnutí map, klubu OB SK Chrast za ochotné pronajmutí tiskárny na tisk tratí, Matějákovi za zapůjčení kontrol a jiného drobného pořadatelského materiálu a Restauraci Na Cvičáku za poskytnutí kvalitního shromaždiště.

V Praze dne 4. 11. 2007

Petr Hranička, v.k.
hlavní rozhodčí závodu

       
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com