HULK cup

JEDINÉ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2009:

27. ročník -
6. 11. 2009


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

   

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 27.ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


SHROMAŽDIŠTĚ závodu je v Praze - Libuši v areálu basebalového klubu TJ Tempo a restaurace "U páté mety". Parkování aut je možné v nedalekých ulicích Zelenkova a Smolkova, od jejich větvení je to na shromaždiště slabých 100m (neznačeno). Pro převlékání závodníků jsou vyhrazeny 2 šatny basebalistů, prezentace bude v kanceláři za šatnami. Převlékání je v případě příznivého počasí možné i před restaurací na "zahrádce" (viz. foto). Vstup do restaurace je povolen POUZE z důvodu objednání a konzumace restauračních komodit, v žádném případě si v restauraci nenechávejte věci, natož aby se tam někdo převlékal ap.!!! Děkujeme za pochopení.

V restauraci (která i letos nahradí oblíbený HULK bufet) je možnost zakoupení širokého sortimentu pitiva alko i nealko, drobných pochutin a hospodských jídel. Zavírací doba je v 01:00 hod. WC je k dispozici v budově šaten - restaurace.

Při PREZENTACI obdržíte (po zaplacení startovného) pro každou přihlášenou štafetu průkazy, startovní čísla a soupisku, kterou laskavě vyplňte ve všech částech a NEJPOZDĚJI DO 18:00 odevzdejte u prezentace. Každý závodník uvedený na soupisce souhlasí s tím, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. V soupiskách se NESMÍ ŠKRTAT !!! (kdyžtak požádejte o novou). Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie specielní HULK čísla, místy různě doplňovaná na nepůvodní materiál nepůvodní barvou, každý úsek má své číslo označené pořadím úseku (čtverečkoidní puntíky v DOLNÍ části startovního čísla). Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Nezávazný přehled předběžných čísel dle přihlášek je zde.

PRŮKAZY - Klasické papírové, doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka).

START, DIVÁCKÁ KONTROLA A CÍL (PŘEDÁVKA) jsou umístěny nedaleko restaurace, předávka se provádí dotekem na cílové čáře, mapu si odebírá vybíhající závodník po předávce (platí pro 2. a 3. úseky). Po odebrání mapy následuje neznačený povinný úsek cca 200m k severní bráně areálu (stále po asfaltu na sever), za bránou pak už běžíte podle svého uvážení.

Závodníci blížící se do cíle budou moci být spatřeni na divácké kontrole nedaleko cíle, poté ještě následuje "pytlík", sběrná kontrola a konečně doběh do cíle, resp. předávka dalšímu úseku. V postupech na diváckou kontrolu, z divácké kontroly i mezi kontrolami v pytlíku jsou vyznačeny povinné průchody brankami v plotě, nedodržení se trestá diskvalifikací a zostuzením narušitele. Po provedení předávky resp. doběhu do cíle (viz. výše) musí doběhnuvší závodník odevzdat startovní číslo, průkazku a do cca 20:30 i mapu (čas bude upřesněn dle průběhu závodu).

Také doporučujeme podrobně si prostudovat plánek shromaždiště, startu, divácké kontroly, cíle (předávky), povinných úseků a průchodů.

První úseky kategorie "DÁMY" odstartují pravděpodobně v 18:17 hod. z prostoru u cíle, pokud se to povede, odstartují pak "PÁNI" v 18:30 hod. (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 20:30 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli).

TRATĚ vedou hóóódně zarostlým městským lesíkem (až dvoumetrové ostružiny) a stejně hnusně zarostlými neudržovanými kdysiloukami s náletovým porostem. Kopce nejsou až tak velké, ale nějaké se najdou. Během závodu je ZAKÁZÁNO překonávat ploty nakreslené značkou nepřekonatelný plot!!

Kontrolní stanoviště jsou vybavena stojanem s kódem kontroly, dvojicí kleští a reflexním předmětem, který může být několika různých typů a velikostí. Systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta se zkráceným 2.úsekem.

Délky tratí a převýšení:

  • DÁMY: 1. a 3. úsek 3,4 km; 2.úsek 2,9-3,0 km; převýšení cca 60-80m
  • PÁNI: 1. a 3. úsek 3,8-3,9 km; 2.úsek 3,5 km; převýšení cca 100m

MAPA "Kamýk", měřítko 1 : 5000, ekvidistance 2 metry, mapa z roku 2006 z dílny OKP byla zaktualizovaná a v okolí shromaždiště a luk domapovaná před týdnem. Tištěno na laserové tiskárně, formát A4, mapový klíč mix ISOMu (hlavně v lese) a ISSOMu (hlavně mimo les), černé baráky, tlusté nepřekonatelné ploty, úzké "asfaltky" černou tlustou čárou, atd... Trať je vytištěna i s příslušným popisem kontrol (piktogramy v modré barvě) současně s mapou, vše je pak zalepeno v PVC obalu.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 21:30 bude na shromaždišti provedeno vyhlášení vítězů, kromě cen a diplomů nejlepším štafetám budou udělena upomínková trička našim věrným chodičům jubilantům a také jednomu vylosovanému závodníkovi přítomnému na vyhlášení. Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet. Přesný čas vyhlášení bude ohlášen dle aktuálního časového průběhu závodu.

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 16:30 - 17:45 prezentace
  • do 18:00 odevzdání soupisek
  • 18:17 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • 18:30 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • cca 20:30 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 21:30 vyhlášení vítězů
  • cca 22:30 ukončení závodu

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol
přeje HULK team


Pohled na shromaždiště závodu:


Plánek okolí shromaždiště (start, divácká kontrola, cíl, předávka, mapy, atakdál...)
(kliknutím na obrázek zvětšíte do nového okna)

     
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com