HULK cup

JEDINÉ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2010:

28. ročník -
12. 11. 2010


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

   

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 28. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


SHROMAŽDIŠTĚ závodu je v Praze na Strahově v okolí koleje č.10 (viz. [mapa]). Parkování aut je možné bez problémů v okolních ulicích. Pro převlékání závodníků nejsou vyhrazeny žádné speciální prostory, v okolí koleje je použitelných pár venkovních stolů a laviček (viz. foto na konci stránky). Optimální by bylo převlékat se ve vlastních autech.

Prezentace bude od 17:00 v restauračním zařízení "Bar 10" v suterénu jižní části koleje č.10. Běžný provoz baru začíná v 19:00, pokud se s obsluhou nějak dohodneme, možná začne fungovat i dříve. Můžete si prohlédnout i prostředí, sortiment a ceník. Vstup do restaurace je povolen POUZE z důvodu prezentace k závodu, resp. objednání a konzumace restauračních komodit, nebo návštěvy WC. V žádném případě si v restauraci nenechávejte věci, natož aby se tam někdo převlékal ap.!!! V restauraci probíhá běžný provoz i pro ostatní návštěvníky, za vaše věci nijak nemůžeme ručit. Od cca 21:00 by v Baru měla začít živá hudební produkce neznámého stylu.

WC je k dispozici v restauraci, použití povoleno i bez nutnosti něco si v hospodě objednávat.

Při PREZENTACI obdržíte (po zaplacení startovného) pro každou přihlášenou štafetu průkazy, startovní čísla a soupisku, kterou laskavě vyplňte ve všech částech a NEJPOZDĚJI DO 18:00 odevzdejte u prezentace. Každý závodník uvedený na soupisce souhlasí s tím, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. V soupiskách se NESMÍ ŠKRTAT !!! (kdyžtak požádejte o novou). Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie specielní HULK čísla, místy různě doplňovaná na nepůvodní materiál nepůvodní barvou, každý úsek má své číslo označené pořadím úseku (čtverečkoidní puntíky jsou v DOLNÍ části startovního čísla). Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Přehled předběžných čísel dle přihlášek je zde.

PRŮKAZY - Klasické papírové, doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka).

START, DIVÁCKÁ KONTROLA A CÍL (PŘEDÁVKA) jsou umístěny v prostoru před restaurací, předávka se provádí dotekem za cílové čárou, mapu si odebírá vybíhající závodník po předávce (platí pro 2. a 3. úseky). Po odebrání mapy následuje neznačený povinný úsek cca 50m ke vstupu do Petřínských sadů, kde je transparentem START označen začátek orientace (trojúhelník na mapě).

Závodníci blížící se do cíle budou moci být spatřeni na divácké kontrole nedaleko cíle, poté ještě následuje "pytlík", sběrná kontrola a konečně doběh do cíle, resp. předávka dalšímu úseku. Po provedení předávky resp. doběhu do cíle (viz. výše) musí doběhnuvší závodník odevzdat startovní číslo, průkazku a do cca 20:30 i mapu (čas bude upřesněn dle průběhu závodu).

Také doporučujeme podrobně si prostudovat plánek shromaždiště, startu, divácké kontroly, cíle atd. na konci stránky.

První úseky kategorie "PÁNI" odstartují pravděpodobně v 18:17 hod. z prostoru u cíle, pokud se to povede, odstartují pak "DÁMY" v 18:30 hod. (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 20:30 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli).

TRATĚ vedou hóóódně kopcovitým městským lesoparkem, parkem a částečně i městskou zástavbou, provoz motorových vozidel je v prostoru závodu minimální, ale přesto si na ulicích dávejte pozor. Během závodu je PŘÍSNĚ ZAKÁZÁNO překonávat ploty a zdi nakreslené značkou nepřekonatelný plot, nepřekonatelná zeď (!!) a samozřejmě také těleso lanové dráhy. Některé průchody Hladovou zdí či podchody pod lanovou dráhou jsou v mapě zvýrazněny fialovou značkou průchodu.

Kontrolní stanoviště jsou vybavena stojanem s kódem kontroly, občas díky druhu použitého písma hůře čitelné - viz. obr.:


dvojicí kleští a reflexním předmětem, který může být několika různých typů a velikostí. Kontroly v městské zástavbě jsou vybaveny pouze papírovým lampionkem a jedněmi kleštěmi na provázku, pro případ zcizení těchto kontrol je na nejbližší okapové rouře napsán tajný kód, který jistě poznáte a jeho znění oznámíte v cíli. Záložní označení kontrol v parku je provedeno reflexním miništítkem umístěným při zemi. Systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta se zkráceným 2.úsekem.

Délky tratí a převýšení:

  • DÁMY: 1. a 3. úsek 3,3-3,2 km (13K); 2.úsek 3,1-3,0 km (11K); převýšení cca 120m
  • PÁNI: 1. a 3. úsek 4,1-3,9 km (14K); 2.úsek 3,3-3,2 km (13K); převýšení cca 150m

MAPA: "Petřín 4", měřítko 1 : 5555, ekvidistance 2 metry, mapa z roku 2010 z dílny Jéni Švába (jemuž za poskytnutí vřele děkujeme) byla ještě před týdnem lehce zaktualizovaná a v okolí kontrol. Tištěno na laserové tiskárně, formát A4, mapový klíč ISSOM. Trať je vytištěna i s příslušným popisem kontrol (piktogramy v modré barvě) současně s mapou, vše je pak zalepeno v PVC obalu.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 21:30 bude na shromaždišti provedeno vyhlášení vítězů, kromě cen a diplomů nejlepším štafetám budou udělena upomínková trička našim věrným chodičům jubilantům a také jednomu vylosovanému závodníkovi přítomnému na vyhlášení. Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet. Přesný čas vyhlášení bude ohlášen dle aktuálního časového průběhu závodu.

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 17:00 - 18:00 prezentace
  • do 18:00 odevzdání soupisek
  • 18:17 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • 18:30 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • cca 20:30 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 21:30 vyhlášení vítězů
  • cca 22:30 ukončení závodu

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol
přeje HULK team


Pohled na shromaždiště závodu:


Šipkami označen vchod do Baru (pod schody) a venkovní stoly a lavičky použitelné pro převlékání.

Plánek okolí shromaždiště (start, divácká kontrola, cíl, předávka, mapy, atakdál...)

     
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com