HULK cup

KULTOVNÍ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2013:

31. ročník -
8. 11. 2013


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

 

 
Protokol, aneb zhodnocení
31. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár H U L K teamu


Datum: pátek  8.  l i s t o p a d u  2 0 1 3

Místo konání: Praha 4 - Lhotka, fotbalový areál FC Tempo, GPS: 50°1'11"N, 14°25'59"E, [mapa](centrum.cz).

Pořadatel: HULK team (bývalí a možná i současní členové TEP, jejich příznivci a jiní ochotní pomocníci, zvláště pak z PGP)

Mapa: "Zátiší", 1:7500, E = 4m, stav podzim 2013, koridorovou revizi původní mapy z roku 2002 provedli Petr Hranička a Eliška Tupá. Tištěno na laserové tiskárně, formát A4, mapový klíč ISOM 150% (plus některé prvky z ISSOMu, jako budovy, chodníky, tlustší nepřekonatelné zdi a ploty ap.). Mapa s tratí a s příslušným popisem kontrol byla zalepena v PVC obalu.

Hodnocení závodu:
Shromaždiště závodu bylo v šatnách v budově FC Tempo Praha, kde probíhala i prezentace k závodu. Obsazení šaten se zpočátku trochu zkomplikovalo jejich zaplněním trénujícími fotbalisty, ale po jejich odchodu bylo vše OK. I prezentace byla v klidu, vše se stihlo odprezentovat včas včetně zadání soupisek do počítače.

Závod byl odstartován dle časového harmonogramu v bezprostřední blízkosti šaten v 18:17 hod. (kat. Dámy) resp. 18:30 hod. (kat. Páni), kontroly na trati byly vybaveny stojanem s klasickými kleštěmi a reflexními válečky, při nasvícení velmi dobře viditelnými. Počasí nám i letos docela přálo, na začátek listopadu bylo nezvykle teplo (cca 15-12°C) a ani krátká přeprška před startem nebyla nijak dramatická a snad nikomu nevadila. Tradičně náročné tratě přesně ve stylu HULK cupu (a docela podobné tratím ze starších ročníků v témže prostoru) byly vesměs kladně hodnoceny. I přes absenci divácké kontroly a "pytlíku" nevznikly problémy s předávkou dalším úsekům. Volný čas mohli závodníci (kteří zrovna nezávodili) trávit v hospůdce hned za rohem a doufám že byli všichni spokojeni (drobnou nervozitu slečny výčepní musím omluvit, protože přeci jen není zvyklá na takový nával a shon).

Výsledky byly po dobrých zkušenostech z minulých let opět svěřeny počítači a tištěny na tiskárně (takže Kalimero se klidně mohl věnovat obrazové dokumentaci ze závodu), vyvěšovány byly vcelku aktuálně a i kontrola průkazů probíhala dostatečně rychle. Vítězné štafety doběhly mezi 20:00 a 20:10 hod. (krásně na střídačku Dámy a hned zase Páni), na start hanby ve 20:30 pak nastoupil jediný závodník (všechny ostatní 2.úseky již v tu dobu měly předáno). Překvapivě hodně štafet muselo být diskvalifikováno, téměř polovina diskvalifikací vznikla na dvojici kontrol které byly od sebe vzdáleny přesně 2mm na mapě, což Pravidla OB čl. 17.7. připouštějí (zcela jistě strom na pasece a jáma v hustníku jsou výrazně odlišné jak v terénu, tak v mapě...). Možná že v tomto případě zapůsobil i faktor překvapení, když předposlední kontroly (o které se jednalo) byly farstované tři a ne jako obvykle dvě.

Vyhlášení vítězů se také stihlo připravit poměrně včas, proběhlo v předstihu oproti harmonogramu od 21:15 do 21:30 hod. a byly při něm tričky, diplomy a sladkostmi odměněny první tři štafety jednotlivých kategorií, putovní pohár s neputovní bublinkovou náplní převzalo slavnostně do ročního opatrování nejlepší družstvo (stejné jako vloni), další trička obdrželi naši jubilující účastníci s dovršenou 20-tou účastí (letos to byla Lenka Borovičková) a dva vylosovaní závodníci (těmito šťastlivci se stali Míša Lacigová a Tomáš Johanovský). Takřka ihned poté se závodníci buď rozprchli, nebo přesunuli opět do hospody a pořadatelé začali pomalu s úklidem shromaždiště.

Poslední závodník z celkem 126 prošel cílem ve 21:48 hod. (nikdo se tedy beznadějně neztratil), poté byl cíl uzavřen, pořadatelský materiál sbalen, shromaždiště vyklizeno, závod ukončen a pořadatelé se mohli také rozprchnout nebo přesunout do hospody. Protest proti průběhu závodu nebyl podán.

Na uspořádání závodu se podíleli: (bez titulů)
Ideolog závodu: HULK
Ředitel závodu, hlavní rozhodčí: Petr Hranička
Stavitel tratí: Martin Kondrát
Další spolupořadatelé: Ivana Lacigová, Zuzana Myslivečková, Jája Němečková, Jiří Šubrt, Roman Horký, Tomáš Rod, Ondra Sysel, Vlaďka Krejčíková, ...

Poděkování:
Pořadatelé významně děkují FC Tempo Praha za poskytnutí krásného shromaždiště, Českému svazu OS za zapůjčení stojanů na kontroly a hospůdce U Krychle za ochotu napojit a nakrmit zde orientační běžce.

V Praze dne 14. 11. 2013

Petr Hranička, v.k.
ředitel závodu

       
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com