HULK cup

KULTOVNÍ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2019:

37. ročník -
15. 11. 2019


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

   

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 37. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


CENTRUM ZÁVODU je v Praze na Kamýku (spíše tedy v Modřanech, ale správně katastrálně je to pořád ještě Kamýk) v okolí restaurace "Puppy" a dalších přilehlých obchodů, Těšíkova 986/4 (horní i dolní patro nákupního centra), 143 00 Praha 4 (viz. [mapa]).
Parkování aut je možné kdekoliv v okolí nákupního centra, v ulicích Těšíkova, Imrychova, Dobevská a na přilehlých parkovištích, v pátek by snad mohlo být parkovacích míst dostatek (část lidu sídlištního jezdívá na víkend pryč). Viz též mapka příjezdu a okolí shromaždiště (na konci stránky).

  • Pro převlékání závodníků nejsou vyhrazeny žádné speciální prostory, před hospodou je k dispozici pár venkovních stolů a laviček (kryté střechou). Optimální by bylo převlékat se ve vlastních autech.
  • Prezentace bude od 17:00 v boční části restaurace, vlevo od vstupu do restaurace.
  • WC s omezenou kapacitou je umístěno v restauraci, použití je povoleno i bez nutnosti něco si v hospodě objednávat. Choďte se vyprazdňovat včas !!
  • Restaurace samotná NESLOUŽÍ k převlékání, nýbrž pouze k občerstvování závodníků, když budou mít na něco chuť, k prezentaci a k použití WC. V žádném případě si v restauraci nenechávejte věci, natož aby se tam někdo převlékal ap.!!! V restauraci probíhá běžný provoz i pro ostatní návštěvníky, za vaše věci nijak nemůžeme ručit.

Při PREZENTACI obdržíte (po zaplacení startovného) pro každou přihlášenou štafetu průkazy, startovní čísla a předvyplněnou soupisku, ve které lze ještě změnit předběžně nahlášené údaje. Definitivní soupisku odevzdejte laskavě NEJPOZDĚJI DO 18:00 u prezentace, a to i v případě že na ní nebudou žádné změny. Každý závodník uvedený na soupisce souhlasí s tím, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie, každý úsek má své číslo označené příslušným počtem puntíků (puntíky jsou v DOLNÍ části startovního čísla!!). Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Přehled předběžných čísel dle přihlášek je zde.

PRŮKAZY - Klasické papírové, doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka).

START A CÍL (PŘEDÁVKA) jsou umístěny v přízemním prostoru na okraji nákupního centra, předávka se provádí dotekem za cílovou čárou přes plůtek, mapu si odebírá vybíhající závodník po předávce (platí pro 2. a 3. úseky). Po odebrání mapy z výdejny následuje krátký neznačený povinný úsek cca 50m k transparentu START, kterým je označen začátek orientace (trojúhelník na mapě).

DIVÁCKÁ KONTROLA je také v těsné blízkosti budovy (avšak na jiné straně než start a cíl), závodníci blížící se do cíle budou moci být spatřeni na divácké kontrole jak z patra, tak z pozemní úrovně. Poté ještě následuje krátký "pytlík", sběrná kontrola (není veřejně přístupná !!) a konečně doběh do cíle (vyznačeným koridorem od sběrné kontroly), resp. předávka dalšímu úseku. Po provedení předávky resp. doběhu do cíle (viz. výše) musí doběhnuvší závodník odevzdat startovní číslo, průkazku a do cca 20:20 i mapu (čas bude upřesněn dle průběhu závodu).

Také doporučujeme podrobně si prostudovat plánek shromaždiště, startu, divácké kontroly, cíle atd. na konci stránky.

První úseky kategorie "DÁMY" odstartují pravděpodobně v 18:17 hod. z prostoru nedaleko cíle (výdejny map), pokud se to povede, odstartují pak "PÁNI" v 18:30 hod. (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 20:17 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli).

TRATĚ vedou různými typy terénu, a to jak sídlištní zástavbou a mezilehlými parčíky, tak slušně zarostlým městským lesem, provoz motorových vozidel je v prostoru závodu minimální, ale přesto si na ulicích dávejte pozor. Během závodu je zakázáno nedodržení předepsaného pořadí kontrol, vzhledem ke křížení tratí je také třeba sledovat číslování pořadí kontrol v mapě. Kromě toho všeho je také pochopitelně PŘÍSNĚ ZAKÁZÁNO vstupovat na soukromé pozemky vyznačené v mapě žlutozelenou plochou ("priváty") a překonávat zdi a ploty zakreslené v mapě jako nepřekonatelné!! Jakmile bude byť jen odůvodněné podezření z porušení kteréhokoliv z těchto zákazů, štafeta bude bez milosti DISK.

Kontrolní stanoviště jsou povětšinou vybavena stojanem s kódem kontroly, dvojicí kleští a reflexním válečkem modro-bílo-červené barvy (vzor kontroly umístěn v prostoru cíle). Na některých kontrolách není stojan, v takovém případě jsou jedny popř. dvoje kleště s reflexním válečkem pověšeny v místě kontroly na provázku (kód kontroly je v takovém případě nalepen na kleštích současně s modrou odrazkou). Pokud by někdo náhodou nějaké razící zařízení na kontrole odcizil, je v místě kontroly také barevný reflexní štítek, kterého se musí závodník dotknout (místo ražení když chybí kleště). Systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta.

Délky tratí a převýšení:

  • DÁMY: 1. a 3. úsek 3,5-3,6 km; 16 K; převýšení cca 100 m / 2. úsek 3,3-3,4 km; 14 K; převýšení cca 90 m
  • PÁNI: 1. a 3. úsek 4,6-4,7 km; 19 K; převýšení cca 130 m / 2. úsek 4,1-4,2 km; 18 K; převýšení cca 110 m

MAPA: "Lhotecký potok", měřítko 1 : 7500, ekvidistance 4 metry, mapový klíč mix ISOMu a ISSOMu, mapováno různými exoty průběžně od cca roku 2009, mapa byla také počátkem listopadu lehce zaktualizovaná a v okolí kontrol a na postupech mezi nimi by potmě měla docela sedět. Malá část trati kategorie PÁNI vede po části mapy nakreslené v mapovém klíči ČÚZK pro ZM10!! Tištěno na úplně obyčejné barevné laserové tiskárně, formát A4. Trať je vytištěna i s příslušným popisem kontrol současně s mapou, vše je pak zalepeno v PVC obalu.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 20:50 bude v blízkosti cíle provedeno vyhlášení vítězů, nejlepší štafety v jednotlivých kategoriích získají upomínkové předměty, sladké ceny a diplomy. Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet. Přesný čas začátku vyhlášení bude ohlášen dle aktuálního časového průběhu závodu.

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 17:00 - 18:00 prezentace
  • do 18:00 odevzdání soupisek
  • 18:17 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • 18:30 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • cca 20:17 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 20:50 vyhlášení vítězů
  • cca 21:30 uzavření cíle, ukončení závodu

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol
přeje HULK team


 


 

     
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com