HULK cup

KULTOVNÍ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2021:

38. ročník -
12. 11. 2021


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

   

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 38. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


CENTRUM ZÁVODU je v Praze Újezdu v areálu FotbalParku Praha, Formanská 446, 149 00 Praha-Újezd (viz. [mapa] na mapy.cz). V areálu je přísný zákaz vstupu na travnaté plochy mimo vymezený prostor !!
Parkování aut je možné buď přímo na parkovišti FotbalParku, vzhledem k jeho omezené kapacitě za mírný poplatek 30 Kč/auto, po zaplnění kapacity parkoviště v areálu pak parkujte kdekoliv v okolí, jak uznáte za vhodné (jiné parkování než v areálu ale pořadatel nezajišťuje). Viz též mapka příjezdu a okolí shromaždiště (na konci stránky).

  • Převlékání závodníků je možné v nevelkém, leč krytém a vytápěném prostoru vedle bufetu, případně i v těsném okolí bufetu je k dispozici pár venkovních stolů a laviček. Vzhledem k tomu, že i zde je kapacita stolů a židlí dost omezená, prosíme závodníky parkující na parkovišti Fotbal Parku, aby se převlékali přednostně ve svých autech.
  • Prezentace bude od 17:00 v buňkách bufetu areálu.
  • WC s omezenou kapacitou je umístěno v bufetu. Choďte se vyprazdňovat včas, ať se netvoří zácpy !! Pánové si mohou na malou odskočit do přilehlého lesa :-)
  • Bufet samotný NESLOUŽÍ k převlékání, nýbrž pouze k občerstvování závodníků, když budou mít na něco chuť, k prezentaci a k použití WC. V žádném případě si v bufetu nenechávejte věci, natož aby se tam někdo převlékal ap.!!! V bufetu probíhá běžný provoz i pro ostatní návštěvníky, za vaše věci nijak nemůžeme ručit.

Při PREZENTACI obdržíte (po zaplacení startovného) pro každou přihlášenou štafetu průkazy, startovní čísla a předvyplněnou soupisku, ve které lze ještě změnit předběžně nahlášené údaje. Definitivní soupisku odevzdejte laskavě NEJPOZDĚJI DO 18:00 u prezentace, a to i v případě že na ní nebudou žádné změny. Každý závodník uvedený na soupisce souhlasí s tím, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie, každý úsek má své číslo označené příslušným počtem puntíků (puntíky jsou v DOLNÍ části startovního čísla!!). Každý závodník musí mít startovní číslo viditelně připevněno na hrudi od startu až do cíle. Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Přehled předběžných čísel dle přihlášek je zde.

PRŮKAZY - Klasické papírové, doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka).

START A CÍL (PŘEDÁVKA) jsou umístěny v blízkosti parkoviště areálu, start 1.úseků bude ze středové části areálu. Dobíhající závodník běžící ze sběrné kontroly na předávku (platí pro 1. a 2. úseky) za sběrkou na označeném místě ODHODÍ MAPU, z výdejny map odebere mapu pro vybíhající úsek a předávka se následně provádí předáním mapy vybíhajícímu úseku za cílovou čárou přes plůtek. Vybíhající závodník pak koridorem běží k brance z areálu do lesa a dále krátkým neznačeným povinným úsekem cca 50m k transparentu START, kterým je označen začátek orientace (trojúhelník na mapě).

DIVÁCKÁ KONTROLA je v těsné blízkosti oplocení areálu na "lesní" straně plotu, poté ještě následuje krátký "pytlík", sběrná kontrola (není veřejně přístupná !!) a konečně doběh do cíle, resp. předávka dalšímu úseku (viz výše). Po doběhu do cíle resp. provedení předávky musí doběhnuvší závodník vrátit startovní číslo (potřebné pro losování výhry "šťastný loser"!) a odevzdat průkazku ke kontrole vpichů. Třetí úseky již cestou od sběrné kontroly do cíle mapu neodhazují.

Také doporučujeme podrobně si prostudovat plánek shromaždiště, startu, divácké kontroly, cíle atd. na konci stránky.

První úseky kategorie "DÁMY" odstartují pravděpodobně v 18:17 hod. z prostoru nedaleko bufetu, pokud se to povede, odstartují pak "PÁNI" v 18:30 hod. (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 20:17 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli).

TRATĚ vedou po mnoha letech pouze příměstským lesem, většinou rovinatým a jen mírně zarostlým, výjimky se ale najdou. Během závodu je zakázáno nedodržení předepsaného pořadí kontrol, vzhledem ke křížení tratí je také třeba sledovat číslování pořadí kontrol v mapě. Jakmile bude byť jen odůvodněné podezření z porušení tohoto zákazu, štafeta bude bez milosti DISK.

Kontrolní stanoviště jsou povětšinou vybavena stojanem s kódem kontroly, dvojicí kleští a reflexním válečkem modro-bílo-červené barvy (vzor kontroly umístěn v prostoru cíle). Na některých kontrolách není stojan, v takovém případě jsou jedny popř. dvoje kleště s reflexním válečkem pověšeny v místě kontroly na provázku (kód kontroly je v takovém případě nalepen na kleštích současně s modrou odrazkou). Pokud by někdo náhodou nějaké razící zařízení na kontrole odcizil, je v místě kontroly také barevný reflexní štítek, kterého se musí závodník dotknout (místo ražení když chybí kleště). Systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta.

Délky tratí a převýšení:

  • DÁMY: 1. a 3. úsek 3,7-3,8 km; 14 K; převýšení cca 40 m / 2. úsek 3,1-3,2 km; 12 K; převýšení cca 40 m
  • PÁNI: 1. a 3. úsek 4,4-4,5 km; 16 K; převýšení cca 50 m / 2. úsek 3,7-3,8 km; 14 K; převýšení cca 45 m

MAPA: "Miličák + HULK21", měřítko 1 : 7500, ekvidistance 2 metry, mapový klíč ISOM2000, mapoval v letech cca 2014/16 Milan Borovička, mapa byla také počátkem letošního listopadu lehce zaktualizovaná a v okolí kontrol a na postupech mezi nimi by potmě měla docela sedět. Tištěno na úplně obyčejné barevné laserové tiskárně, formát A4. Trať je vytištěna i s příslušným popisem kontrol současně s mapou, vše je pak zalepeno v PVC obalu.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 20:50 bude v blízkosti bufetu provedeno vyhlášení vítězů, nejlepší štafety v jednotlivých kategoriích získají upomínkové předměty, sladké ceny a diplomy. Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet (podrobnosti viz. Rozpis). Přesný čas začátku vyhlášení bude ohlášen dle aktuálního časového průběhu závodu.

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 17:00 - 18:00 prezentace
  • do 18:00 odevzdání soupisek
  • 18:17 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • 18:30 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • cca 20:17 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 20:50 vyhlášení vítězů
  • cca 21:30 uzavření cíle, ukončení závodu

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol
přeje HULK team


 


 

       
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com