HULK cup

KULTOVNÍ NOČNÍ ŠTAFETY


Archiv roku 2022:

39. ročník -
11. 11. 2022


News

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Přehled přihlášek
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

FOTKY

Zpět na:
Archiv (jiný rok)
Hlavní stránku

   

POKYNY PRO ZÁVODNÍKY
k průběhu 39. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár HULK teamu


CENTRUM ZÁVODU je v Praze Hrdlořezích ve sportovním areálu Spartaku Hrdlořezy, ul. Za Mosty, 190 00 Praha-Hrdlořezy (GPS: 50.0952N, 14.5189E - viz. [mapa] na mapy.cz). V areálu je přísný zákaz vstupu na oplocená hřiště !!
Parkování aut je možné přímo na parkovišti u sportovního areálu, v případě naplnění parkoviště pak kdekoliv dále v okolí, jak uznáte za vhodné. Viz též mapka příjezdu a okolí shromaždiště (na konci stránky).

  • Převlékání závodníků je možné jednak ve fotbalových šatnách v budově Spartaku (měly by být k dispozici cca dvě šatny), případně i u stolů a laviček na zahrádce zdejší klubové restaurace, nebo i v prostoru prolejzaček na dětském hřišti nad zahrádkou. Jako poslední možnost samozřejmě můžete využít i převlékání ve svých autech.
  • Prezentace bude od 17:00 v šatně u vchodu do budovy Spartaku.
  • WC je umístěno v budově Spartaku. Choďte se vyprazdňovat včas, ať se netvoří zácpy !!
  • Klubová restaurace "Břežanka", umístěná také v budově Spartaku, NESLOUŽÍ k převlékání, nýbrž pouze k občerstvování závodníků, když budou mít na něco chuť. V žádném případě si v restauraci nenechávejte věci, natož aby se tam někdo převlékal ap.!!! V restauraci probíhá běžný provoz i pro ostatní návštěvníky, za vaše věci nijak nemůžeme ručit.

Při PREZENTACI obdržíte (po zaplacení startovného) pro každou přihlášenou štafetu průkazky, startovní čísla a předvyplněnou soupisku, ve které lze ještě změnit předběžně nahlášené údaje. Definitivní soupisku odevzdejte laskavě NEJPOZDĚJI DO 18:00 u prezentace, a to i v případě že na ní nebudou žádné změny. Každý závodník uvedený na soupisce souhlasí s tím, že se závodu účastní na vlastní nebezpečí. Pokud bude u některé štafety zjištěno nedodržení jejího složení oproti soupisce, bude bez milosti postavena MIMO SOUTĚŽ !!!

STARTOVNÍ ČÍSLA - Pro obě kategorie, každý úsek má své číslo označené příslušným počtem puntíků (puntíky jsou v DOLNÍ části startovního čísla!!). Každý závodník musí mít startovní číslo viditelně připevněno na hrudi od startu až do cíle. Za neodevzdání, ztrátu či zničení čísla učtujeme nositeli 50,- Kč. Přehled předběžných čísel dle přihlášek je zde.

PRŮKAZKY - Klasické papírové, doporučujeme ochranu, každý nechť si laskavě do své průkazky vyplní své jméno !!! Pokud někdo díky masovému rozvoji elektronického ražení již zapomněl jak se razí "klasicky", doporučujeme prostudování Pravidel OB, příloha A.I. (zvláště to, jak používat opravná políčka).

CÍL (PŘEDÁVKA) jsou umístěny v horní části areálu na okraji dětského hřiště, START 1.úseků bude z prostoru u parkoviště před areálem. Po vystartování musí závodník pokračovat na MAPOVÝ START (označený na mapě trojúhelníkem a v terénu transparentem START) a odtud již podle mapy hledá své kontroly. Cesta ze startu (předávky) na mapový start není značena !!. Úsek od SBĚRNÉ KONTROLY do cíle (na předávku) je značený, povinný a prochází úzkou dírou v plotě na okraji areálu (!!), buďte prosím při doběhu opatrní !!
Dobíhající závodník běžící ze sběrné kontroly na předávku (platí pro 1. a 2. úseky) provede v cílovém prostoru předávku dalšímu úseku dotekem přes plůtek. Vybíhající závodník (2. a 3. úsek) po předávce vyběhne k VÝDEJNĚ MAP umístěné cca 100m od předávky, tam si z výdejny odebere svoji mapu a pokračuje dál na mapový start (viz. výše).

DIVÁCKÁ KONTROLA je v těsné blízkosti parkoviště u areálu, poté ještě následuje krátký "pytlík", sběrná kontrola (není veřejně přístupná !!) a konečně doběh do cíle, resp. předávka dalšímu úseku (viz výše). Po doběhu do cíle resp. po provedení předávky musí doběhnuvší závodník vrátit startovní číslo (potřebné pro losování výhry "šťastný loser"!), odevzdat průkazku ke kontrole vpichů, případně též odevzdat mapu (mapy se odevzdávají až do času vystartování posledních závodníků do lesa).

Také doporučujeme podrobně si prostudovat plánek shromaždiště, startu, divácké kontroly, cíle atd. na konci stránky.

První úseky kategorie "PÁNI" odstartují pravděpodobně v 18:17 hod. z prostoru u parkoviště a výdejny map, pokud se to povede, odstartují pak "DÁMY" v 18:30 hod. (ze stejného místa). Start zbylých závodníků s pomalými kolegy na předchozích úsecích bude hromadný v cca 20:17 hod. (bude upřesněno dle časového vývoje závodu hlášením v cíli).

TRATĚ vedou kopcovatým příměstským lesem, mírně zarostlým, s občasnými pasážemi lesoparků, přeběhů po ulicích, podběhů pod železnicema, dálnicema, apod. Během závodu je zakázáno nedodržení předepsaného pořadí kontrol, vzhledem ke křížení tratí a občasnému zalomení spojnic do podchodů je také třeba sledovat číslování pořadí kontrol v mapě. Jakmile bude byť jen odůvodněné podezření z porušení tohoto zákazu, štafeta bude bez milosti DISK. V jednom místě může vést spojnice mezi kontrolami přes jiné kolečko kontroly, nesnižuje to však srozumitelnost zákresu tratě. V zákresu tratě jsou také použity také značky pro podchod/nadchod, popř. zakázaný prostor (fialový šraf křížem - zákaz vstupu!!).

Kontrolní stanoviště jsou povětšinou vybavena stojanem s kódem kontroly, dvojicí kleští a reflexním válečkem modro-bílo-červené barvy (vzor kontroly bude asi umístěn v prostoru cíle). Na některých kontrolách ale není stojan, v takovém případě jsou v místě kontroly pouze jedny kleště s reflexním válečkem pověšeny na provázku (kód kontroly je v takovém případě nalepen na kleštích současně s modrou odrazkou). Pokud by někdo náhodou nějaké razící zařízení na kontrole odcizil, je v místě kontroly také barevný reflexní štítek, kterého se musí závodník dotknout (místo ražení když chybí kleště), případně jsou v místě kontroly k nalezení drobné ústřižky reflexního materiálu. Systém štafet je tradiční úsporná HULK farsta.

Délky tratí a převýšení:

  • DÁMY: 1. a 3. úsek 4,3-4,4 km; 15 K; převýšení cca 170 m / 2. úsek 3,8-3,9 km; 13 K; převýšení cca 150 m
  • PÁNI: 1. a 3. úsek 5,3-5,4 km; 18 K; převýšení cca 200 m / 2. úsek 4,3-4,4 km; 15 K; převýšení cca 170 m

MAPA: "Smetanka HULK22", měřítko 1 : 7500, ekvidistance 5 metrů, mapový klíč ISOM2017-2, mapoval v letech 2021/22 Honza Drbal, mapa byla také koncem letošního října lehce zaktualizovaná, na některých okrajích domapovaná a v okolí kontrol a na postupech mezi nimi by potmě měla docela sedět. Tištěno na úplně obyčejné barevné laserové tiskárně, formát A4. Trať je vytištěna i s příslušným popisem kontrol současně s mapou, vše je pak zalepeno v PVC obalu.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ: Po závodě v cca 20:50 bude v prostoru areálu provedeno vyhlášení vítězů, nejlepší štafety v jednotlivých kategoriích získají upomínkové předměty, sladké ceny a diplomy. Pohár HULK teamu včetně náplně získá družstvo (jedna štafeta D a jedna H - dle soupisek) s nejnižším součtem časů obou štafet (podrobnosti viz. Rozpis). Vyhlášení bude tradičně zakončeno vylosováním "Lucky Loserů" (1xD a 1xH), kteří též dostanou upomínkovou cenu HULK (pokud budou na vyhlášení osobně přítomni). Přesný čas začátku vyhlášení bude ohlášen dle aktuálního časového průběhu závodu.

ČASOVÝ SLED ZÁVODU:

  • 17:00 - 18:00 prezentace
  • do 18:00 odevzdání soupisek
  • 18:17 start 1. úseků štafet (kategorie PÁNI)
  • 18:30 start 1. úseků štafet (kategorie DÁMY)
  • cca 20:17 start doposud nevyběhnuvších úseků
  • cca 20:50 vyhlášení vítězů
  • cca 21:30 uzavření cíle, ukončení závodu

HLAVNÍ POŘADATELÉ: Kalimero (PGP) a Rysák (OSN).

SPRÁVNÝ SMĚR, DOBRÉ SVĚTLO a málo ukradených kontrol
přeje HULK team


 


 

       
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com