HULK cup

JEDINÉ NOČNÍ ŠTAFETY

 
Archiv roku 2002:

Historie
Základní principy
Přehled závodů

Rozpis
Pokyny
Protokol závodu

VÝSLEDKY

MAPA

Přehled účastí

Zpět na:
Archiv
(jiný rok)
Úvodní stránku
(rok 2002)
Hlavní stránku
(dnešní rok)

   

PROTOKOL
20. ročníku nočního štafetového orientačního závodu o putovní pohár H U L K teamu


Datum: pátek 1 5. l i s t o p a d u 2 0 0 2

Místo konání: Praha 4 - Lhotka, fotbalové hřiště FC Tempo Praha

Pořadatel: HULK team + oddíly OB TJ Tempo a Praga Praha

Mapa: "Zátišský potok", 1:7500, E = 5m, stav 2002, mapovala Jarmila Němečková, kreslila M. Nováková (OKP), v obalu PVC.

Hodnocení závodu:
Shromaždiště závodu bylo v prostorách budovy FC Tempo Praha, kde byla též prezentace, šatny, sociální zařízení, dokonce i restaurace. Předávka a cíl závodu byly v těsné blízkosti budovy, na okraji fotbalového hřiště.

Prezentace proběhla bez závad, i vzhledem k přijímání přihlášek až do čtvrtka (den před závodem) byla na poslední chvíli těsně před startem vybrečena jedna dodatečná přihláška do kategorie D (oddíl DKP), pro kterou musely být na místě v rekordním čase připraveny mapy. Závod byl odstartován dle časového harmonogramu v 18:17 hod. (kat. Páni) resp. 18:27 hod. (kat. Dámy) a probíhal za velice příjemné a relativně teplé a temné noci za teplot okolo +7° až +3°C převážně v lesním porostu hodkovičského lesíka. Všechny kontroly byly vybaveny stojanem s klasickými kleštěmi a reflexními lampiony, při nasvícení velmi dobře viditelnými.

Průběh závodu byl svižný, závodníci i komentátor se činili, napínavé byly souboje v obou kategoriích i v soutěži o pohár, tratě přesně ve stylu HULK cupu byly vesměs kladně hodnoceny. Prostor cíle byl navíc komfortně osvětlen světly z fotbalového hřiště, takže přehled o dění na trati byl i díky divácké kontrole velmi dobrý. Jen Kalimero trochu nestíhal vyvěšovat aktuální výsledky, i kontrola průkazů a následně příprava vyhlášení trochu vázla, navíc ještě před vyhlášením odjelo ozvučení.

Vyhlášení výsledků tedy započalo s mírným zpožděním ve 2050 a jak bývá nepěkným zvykem, mnoho závodníků v té době již prostor shromaždiště opustilo. Na úvod vyhlášení byli pamětním tričkem odměněni jubilanti našeho závodu (20 účastí - Petr Valášek, 10 účastí - Kejmil Arnošt, Lenka Borovičková, Katka Mikšová a Anička Vyhnánková - posledním dvěma jmenovaným díky jejich nepřítomnosti přebírala tričko Áda Kožinová). Dále byly vyhlášeny výsledky závodu a prvním třem štafetám v každé kategorii byly předány diplomy a sladkosti a vítězům taktéž upomínková trička. Předposledním bodem vyhlášení bylo losování jednoho HULK trička náhodnému závodníkovi, kterým se stal Petr Kožina z Pragy Praha. Na závěr byla vítěznému družstvu (kterým se po dlouhé době nestalo družstvo USK Praha, ale borci z Pragovky) předána tekutá cena spolu s pohárem HULK teamu a právem jeho ročního držení.

Poslední závodník z celkem 118-ti prošel cílem ve 21:53 hod., poté byl cíl uzavřen, shromaždiště vyklizeno a ve 22:00 závod ukončen. Protest proti průběhu závodu nebyl podán.

Na uspořádání závodu se podíleli: (bez titulů)
Ideolog závodu: HULK
Ředitel závodu, hlavní rozhodčí: Petr Hranička
Stavitel tratí: Martin Kondrát
Další spolupořadatelé: Jindra Aschermann, Hana Klimešová, Tomáš Rod, Jiří Somolík, Jiří Šubrt, Jan Volf, Nemša jako komentátor který moc brzo odešel a to je asi tak všechno.

Poděkování:
Pořadatelé děkují oddílu Ekonom Praha za zapůjčení plotru na kreslení tratí, oddílu USK Praha za zapůjčení kontrol a jiného materiálu, FC Tempo Praha za poskytnutí kvalitního shromaždiště (i když za kvalitní peníze) a sponzorům závodu firmám SOLIDEA NET PARTNER, ACTIVE TOUR a ŽAKET za příspěvek na uspořádání a především na ceny pro vítěze závodu.

V Praze dne 18. 11. 2002

Petr Hranička, v.r.
ředitel závodu

       
Připomínky, dotazy, návrhy apod. pište na: rysak@hotmail.com

Navštivte stránky R-MAPSERVIS